ua en ru

Закон про дезінформацію не буде перешкоджати "незручним" журналістів, - міністр

Закон про дезінформацію не буде перешкоджати "незручним" журналістів, - міністр Фото: Володимир Бородянський (facebook.com/borodyanskiy)

На думку міністра, закон покликаний підвищити відповідальність журналістів

Законопроект про дезінформацію не буде перешкоджати роботі "незручним" журналістам, але підвищить їх відповідальність. Про це заявив міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський в ефірі "Свободи слова " Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Ви знаєте, що до цього проекту закону, який ми щойно написали, за вчорашній день, наприклад, ми зібрали близько 20 помилкових тверджень. Система пручається", - сказав Бородянський.

За його словами, законопроект не має на меті перешкоджати "незручним" журналістам, але повинен підвищити їх відповідальність. Також законопроект, за словами Бородянського, покликаний "захистити професійного журналіста".

Як повідомляло РБК-Україна, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Харлем Дезір відвідає Україну через законопроект про дезінформацію. Раніше Дезір заявив, що розуміє закон у контексті боротьби з російської дезінформацією, але це не повинно робитися за рахунок втручання в роботу ЗМІ.