ua en ru

Замовник вбивства Вороненкова підозрювався у скоєнні низки злочинів в Іспанії, - DW

Замовник вбивства Вороненкова підозрювався у скоєнні низки злочинів в Іспанії, - DW Фото: Денис Вороненков (facebook.com/deputatvoronenkov)

Іспанці вважають, що Тюрін має також великі контакти серед високопоставлених російських політиків

Замовник вбивства російського депутата Дениса Вороненкова Володимир Тюрін підозрювався у скоєнні низки злочинів в Іспанії. Про це з посиланням на співробітників іспанських силових структур повідомляє DW.

"За словами співробітників іспанських силових структур, їхній інтерес (до Володимира Тюріна, - ред.) пояснюється тим, що російський підприємець довгий час проживав в Іспанії і підозрювався у скоєнні низки злочинів. Зокрема йому закидали членство у злочинному угрупованні та відмивання грошей, отриманих від незаконної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2005 році Іспанія оголошувала Тюріна, який вже перебував у Росії, в міжнародний розшук.

"За ордером Інтерполу його заарештували в Москві 2010 року, але не видали іспанському правосуддю", - йдеться у повідомленні.

Крім того, представник Цивільної гвардії Іспанії повідомив виданню, що Тюрін з'явився в Іспанії наприкінці 1990-х років. Він жив по сусідству з "злодієм в законі" росіянином Захарієм Калашовим.

"У травні 2005 року співробітники іспанських правоохоронних органів уперше провели масштабну операцію проти так званої "російської мафії". Під час цієї операції під кодовою назвою "Оса" затримали 28 осіб. За словами представника Цивільної гвардії, Тюрін у справі проходив, але його не затримали, оскільки в цей час він перебував за межами Іспанії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що Тюріна в Іспанії підозрювали в зв'язках з власниками розташованого в Аліканте підприємства, через яке, за відомостями іспанського слідства, нібито відмивалися російські капітали.

Також повідомляється, що одне з місцевих видань з посиланням на матеріали слідства повідомляло, що особи, чия діяльність була розкрита під час операції "Оса", відмивали гроші у сфері нерухомості в районі морських курортів Іспанії.

Крім того, іспанські видання зазначали, що Тюрін має "великі зв'язки на батьківщині", зокрема, називалося ім'я Олега Дерипаски.

"Іспанці вважають, що Тюрін має також великі контакти серед високопоставлених російських політиків і чиновників, зокрема, у силових і судових структурах, а також у світі мистецтва", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві внутрішніх справ України не виключають, що спецслужби Російської Федерації можуть ліквідувати замовника вбивства колишнього російського депутата Дениса Вороненкова кримінального авторитета Володимира Тюріна.