ua en ru

У Закарпатській області на хабарі затримано суддя і чиновник Пенсійного фонду

У Закарпатській області на хабарі затримано суддя і чиновник Пенсійного фонду Фото: хабар (flickr.com/ssu)

Суддя і чиновник Пенсійного фонду затримані на хабарі 8 тис. гривень

У Закарпатській області правоохоронці затримали на одержанні неправомірної вигоди суддю Мукачівського районного суду і начальника юридичного відділу пенсійного фонду м. Мукачево. Про це повідомляєпрес-служба прокуратури області.

Повідомляється, що співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України, слідчого відділу прокуратури Закарпатської області і співробітники управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Нацполіції України, затримали суддю Мукачівського районного суду і начальника юридичного відділу Пенсійного фонду м Мукачево при вимаганні та отриманні неправомірної вигоди на загальну суму 8 тис. гривень від члена спілки афганців Закарпатській області.

Так, правоохоронцями зафіксовано злочинну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди вищевказаними особами за вирішення питання про винесення позитивного рішення на користь позивача для виплати останньому компенсаційних коштів за період з 2012 по 2017 року, як члену спілки афганців Закарпаття.

Зокрема, сьогодні, 12 вересня, правоохоронцями, в адміністративному приміщенні Мукачівського районного суду, затриманий начальник юридичного відділу Пенсійного фонду р. Мукачево разом з суддею Мукачівського районного суду при одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 8 тис. гривень.

Зазначено, що зараз тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про затримання фігурантів у порядку ст. 208 КПК України.

altalt

Фото: затримання (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській області правоохоронці затримали на хабарі чиновника, який за підключення будинку до газифікації вимагав 50 тисяч гривень.