ua en ru

У Закарпатській області протестувальники розблокували роботу КПП "Ужгород"

У Закарпатській області протестувальники розблокували роботу КПП "Ужгород" Фото: Геннадій Москаль

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією перетинатимуть кордон за теперішнім законодавством - щоп’ять днів

У Закарпатській області протестувальники розблокували роботу контрольного пункту в'їзду/виїзду "Ужгород". Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Як зазначається, сьогодні, 10 березня 2016 року, у ході зустрічі Москаля, керівництва Закарпатської митниці та командування прикордонних загонів із представниками власників автомобілів з іноземною реєстрацією досягнуто конкретних домовленостей, завдяки яким кордон буде розблоковано, а автомобілісти зможуть користуватися попередніми правилами "пересічки" до вирішення проблеми на законодавчому рівні.

Зокрема повідомляється про створення робочої групи з представників "іноземних автомобілістів" та Закарпатської митниці.

"Спільна група в стислі терміни (до обіду п'ятниці, 11.03) розробить пропозиції щодо приведення законодавства України у відповідність до Стамбульської конвенції, яка регламентує порядок тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію інших країн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що власники автомобілів з іноземною реєстрацією перетинатимуть кордон за теперішнім законодавством - щоп'ять днів. За результатами зустрічі в ОДА сьогодні з обіду блокування контрольно-пропускних пунктів власниками автомобілів з іноземною реєстрацією буде зняте.

Як повідомляє видання Mukachevo.net, розмова тривала більше години за закритими дверима. Її підсумки - з 12:00 водії знімають блокаду КПП "Ужгород", у відповідь Закарпатська митниця поновлює дію довідок з СТО як підставу для відтермінування 5-денного періоду перебування авто з іноземною реєстрацією на території України у разі форс-мажорних обставин (аварія, поломка, тощо). Їх дію було скасовано минулого тижня, і це стало підставою для протестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 9 березня 2016 року у Закарпатській області кілька десятків водіїв на автомобілі з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною.