ua en ru

У Закарпатській області судитимуть двох українців за держзраду

У Закарпатській області судитимуть двох українців за держзраду Фото: прокуратура (з відкритих джерел)

Обвинувачені намагалися створити видимість дискримінації венгероязычного населення

У Закарпатській області судитимуть двох українців за підозрою в державній зраді. Про це повідомляє пресс-служба прокуратура Закарпатської області.

Зазначено, що прокуратура вже передала звинувачувальний акт до Ужгородський міський районний суд.

"У липні 2017 слідчим Управління Служби безпеки України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру двом громадянам України у вчиненні державної зради, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду інформаційної безпеки України шляхом надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (год 1 ст. 111 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Так, обвинувачені підозрюються у встановленні і подальшому інсценованому знищення агітаційних стел на території Берегівського та Виноградівського районах Закарпатської області з написами угорською мовою: "Берегівський район. Земля угорської мови" і "Угорці вітають у Виноградівському районі" з метою подальшого висвітлення зазначеної акції в російських ЗМІ. Так, вони намагалися посилити напруги в регіоні, створити неправдиве уявлень про дискримінації та утиск венгероязычного населення Закарпатської області.

Нагадаємо, 17 липня прокуратурою Автономної Республіки Крим (АРК) розпочато кримінальне провадження стосовно колишнього начальника державної виконавчої служби АРК за фактом державної зради.