ua en ru

У Закарпатській обл. нафтопродукт потрапив в річку Уж, - ДСНС

У Закарпатській обл. нафтопродукт потрапив в річку Уж, - ДСНС Фото: річка Уж

Площа забруднення води становить близько 300 кв. м

У Закарпатській області вчора, 17 вересня, в результаті несанкціонованої "врізки" в трубу продуктопроводу ДП "Прикарпатзахідтранс" було виявлено попадання нафтопродукту у русло річки Уж. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Закарпатській області.

"17.09.2015 в 17:30 до ОКЦ УДСНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що в результаті несанкціонованої "врізки" в трубу продуктопроводу ДП "Прикарпатзахідтранс" ЛВДС "Дубриничі" в русло річки Уж в районі с. Ворочево, Перечинського району виявлено попадання нафтопродукту (попередньо дизпаливо)", - йдеться в повідомленні.

Орієнтовна площа забруднення на поверхні водного дзеркала річки Вже близько 300 кв. м.

Аварійною бригадою виконуються заходи по герметизації труби, влаштуванню котловану для відкачування накопичених нафтопродуктів, встановлення гідрозатворів на місцевому потічку, роботи з очищення території від залишків нафтопродукту.

Відстань від прокладки продуктопроводу до русла річки Уж становить 1,5 км.

Існує можливість забруднення поверхневого джерела водопостачання р. Ужгорода (дериваційний канал).

З метою захисту водозабору Ужгород від потрапляння нафтопродуктів поблизу с. Кам'яниця встановлені бонові загородження. Відстань від місця забруднення до дериваційного каналу становить близько 6,5 км.

Фахівці беруть проби води і моніторять ситуацію щодо забруднення річки Уж.

Нагадаємо, в серпні поблизу Маріуполя турецьке судно разлило нафтопродукти в Азовське море.