ua en ru

На Закарпатті на хабарі у 150 тис. гривень викрили помічника нардепа

На Закарпатті на хабарі у 150 тис. гривень викрили помічника нардепа Фото: викрито помічника нардепа (facebook.com/LarysaSargan)

Помічник нардепа на громадських засадах вимагав гроші від ПП

На Закарпатті на хабарі у 150 тис. гривень правоохоронці викрили помічника народного депутата. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

"На Закарпатті в ході розслідування кримінального провадження про присвоєння 2 млн гривень бюджетних коштів посадовими особами відділу освіти однієї з РДА в 2015 році, викрито помічник нардепа при вимаганні та отриманні 150 тис. гривень неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в ході досудового розслідування задокументована злочинна діяльність одного з помічників народного депутата України, який працює на громадських засадах, - за вимагання та одержання неправомірної вигоди на власний картковий рахунок від приватного підприємця.

Так, зазначені кошти були надані за вплив, тиск і звільнення працівників УЗЕ і слідчого у зазначеному виробництві, шляхом направлення депутатських звернень одного з нардепів у Нацполіції, ГПУ і Кабмін про нібито неправомірні дії правоохоронців при проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні за привласнення бюджетних коштів

Прокуратурою Закарпатської області було розпочато кримінальне провадження за даним фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальну посаду та пособництво у прийнятті такої неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 27 - ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 369 КК Україна).

Зазначається, що 14 вересня помічника нардепа і приватному підприємцю оголошено про підозру у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень. Зараз направлено клопотання в Ужгородський міськрайонний суд про обрання фігурантам запобіжного заходу.

На Закарпатті у ході розслідування кримінального провадження щодо привласнення 2 млн грн бюджетних коштів службовими осо...

Опубліковано Ларисою Сарган 14 вересня 2017 р.

У ході обшуків у помічника нардепа і підприємця вилучено посвідчення помічника нардепа, паспорти громадян Угорщини та України, службові посвідчення полковника міліції, працівника Кабміну, Верховної Ради, працівника міжнародної поліції та різних контролюючих органів виписані на прізвище помічника народного депутата.

Також, вилучено грошові кошти та офіційні документи, що підтверджують його злочинну діяльність. Крім цього, з сейфа помічника нардепа вилучено близько 70 тис. доларів. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала на хабарі в 70 тис. доларів заступник голови одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниці".