ua en ru

На Закарпатті СБУ зупинила фіктивну легалізацію громадян РФ в Україні

На Закарпатті СБУ зупинила фіктивну легалізацію громадян РФ в Україні Фото: на Закарпатті СБУ зупинила фіктивну легалізацію громадян РФ

Правоохоронці виявили громадянина РФ, який оформив юридичну контору на підставних осіб

Механізм незаконної легалізації громадян Російської Федерації в Україні через фіктивне працевлаштування викрила Служба безпеки України на Закарпатті. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці виявили громадянина Росії, який в Ужгороді оформив юридичну контору на підставних осіб. Уродженець Уфи ділився досвідом "легалізації" з іншими іноземцями та особами без громадянства.

"Громадянин РФ мав офіційний дозвіл на короткочасне перебування в Україні, але значно перевищив цей термін. Державним установам, уповноваженим продовжити строк законного перебування в нашій країні, він надав неправдиву інформацію про себе, зокрема про начебто його переслідування в Росії", - зазначають в повідомленні.

Зазначають, що на підставі матеріалів СБУ Ужгородський суд прийняв постанову про видворення громадянина РФ за порушення правил перебування в Україні. Чоловіку також заборонений в’їзд в Україну на три роки.

Нагадаємо, Василь Грицак заявив, що Росія фінансує політичну активність в Україні. Одна з цілей РФ - прихована федералізація