ua en ru

У Закарпатті прикордонники затримали 22 нелегалів із Південно-Східної Азії

У Закарпатті прикордонники затримали 22 нелегалів із Південно-Східної Азії Фото: нелегальні мігранти на Закарпатті

Порушників кордону доставлено до пункту тимчасового тримання Чопського загону ДПСУ

На Закарпатті співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії зі словацькими колегами завадили незаконному перетину державного кордону великої групи нелегальних мігрантів із Південно-Східної Азії. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зокрема зазначено, що групу з нелегальних мігрантів виявили прикордонники відділу "Новоселиця" Чопського загону.

"16 невідомих осіб азіатської зовнішності, з яких 12 чоловіків та 4 жінок намагалися у незаконний спосіб перетнути кордон. Їх затримали на відстані близько 200 м від лінії державного рубежу", - йдеться в повідомленні.

Відразу про цей факт українські прикордонники проінформували правоохоронців Словаччини та в подальшому розпочали спільні пошукові заходи з метою виявлення інших організованих груп та недопущення незаконного перетину.

"Як результат, словацькі колеги неподалік кордону затримали ще одну групу з 6 осіб. Усі затримані документів при собі не мали, однак пояснили, що вони громадяни В’єтнаму, Афганістану, Ірану, Індії та Пакистану, і що планували незаконно потрапити до країн Євросоюзу", - доповіли у відомстві.

Наразі 16 порушників доставлено до пункту тимчасового тримання Чопського загону. Тривають заходи щодо встановлення осіб затриманих, обставин правопорушення та складання відповідних процесуальних документів.

Нагадаємо, нещодавно у Харкові правоохоронці перекрили канал переправлення нелегалів із Росії.