ua en ru

На Закарпатті на кордоні затримали 11 афганців, 7 із яких - діти

На Закарпатті на кордоні затримали 11 афганців, 7 із яких - діти Фото: затримані на Закарпатті нелегали

Також затримано двох чоловіків африканської та східно-азіатської зовнішності

Четверо громадян Афганістану, які мали намір незаконно перетнути державний кордон із сімома неповнолітніми дітьми, зупинили сьогодні, 30 жовтня 2016 року, прикордонники Мукачівського загону. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що інформація про виявлення та рух на околиці населеного пункту Дийда Берегівського району групи осіб, які прямували в напрямку держрубежу, надійшла від місцевого жителя. Прикордонники зупинили іноземців за два кілометри від державного кордону.

"Документів у затриманих не було, але виявилось, що особи є вихідцями з Афганістану та мали намір потрапити до однієї з країн Євросоюзу, взявши у небезпечну подорож семеро малолітніх та неповнолітніх дітей, наймолодший із яких 2013 року народження", - йдеться в повідомленні.

Охоронці кордону одразу ж доставили мандрівників до прикордонного підрозділу. Наразі встановлюються всі обставини незаконної подорожі, а також коло осіб, причетних до організації переправлення іноземців через кордон.

Також учора прикордонники Мукачівського загону затримали на околиці населеного пункту Геча Берегівського району двох чоловіків африканської та східно-азіатської зовнішності.

"Під час перевірки виявилось, що документи, які посвідчують особу, в іноземців відсутні. Зі слів затриманих стало відомо, що один із них є громадянином Судану, та впродовж деякого часу жив і навчався у м. Харків. Громадянство іншого затриманого наразі встановлюється, оскільки затриманий не володіє жодною з європейських мов. Імовірно, що затриманий є громадянином Китаю", - доповіли в ДПСУ.

Для проведення фільтраційних заходів, а також складання необхідних адмінпротоколів чоловіків доставили до відділу прикордонної служби.

Нагадаємо, раніше в пункті пропуску "Нові Яриловичі" прикордонники застосували зброю проти порушника, який намагався втекти за кордон на автомобілі.