ua en ru

На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, - Москаль

На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, - Москаль Фото: Генадій Москаль (УНІАН)

На Закарпатті зареєстровано 299 випадків кору

Закарпатська область недоотримує необхідну кількість вакцини від кору. Про це заявляє голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Генадій Москаль, передає прес-служба Москаля.

"Станом на вечір п’ятниці (19.01) на Закарпатті зареєстровано 299 випадків кору і щодня продовжують реєструвати нові. 78 відсотків хворих – це особи до 17 років, а головна причина хвороби в тому, що дітей свого часу не щепили через відсутність вакцини", - зазначає Москаль, додавши, що через це в регіоні збільшується кількість людей, у яких виявили кір.

За словами голови ОДА, протягом минулого року Закарпатська область отримала менше третини необхідної вакцини від кору, у зв’язку з чим Закарпаття просило гуманітарну допомогу в Угорщини.

Як зазначається, щоб запобігти поширенню хвороби у Тячівському районі всі школи та садки закрили на карантин до 5 лютого. Напружена ситуація з кором також в Ужгородському та Хустському районах Закарпаття.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про інтенсивне поширення кору в Закарпатті серед нещеплених осіб.

Прес-служба Закарпатської області повідомляла про гостру нестачу вакцини від кору, через що забезпечено менше третини необхідних щеплень.

При цьому 19 січня в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун зазначала, що у переліку областей в яких є нестача вакцини на кір Закарпаття не було.