ua en ru

Кір в Україні: на Закарпатті гостра нестача вакцини

Кір в Україні: на Закарпатті гостра нестача вакцини Фото: ін'єкція (flickr.com/Claude)

Майже 90 відсотків з усіх хворих - це діти до 17 років

На Закарпатті спостерігається гостра нестача вакцини від кору, забезпечено менше третини щеплень від потреби. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА).

Зазначається, що минулого року вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи надходила до області трьома траншами - у січні, червні та вересні.

"При цьому із заявлених 88 тисяч вакцин область отримала всього 26 тисяч, тобто менше третини від потреби. Усього на початок січня в області зареєстровано 637 випадків кору (за рік, - ред.), хворобу діагностують у всіх районах області, крім Перечинського й Великоберезнянського", - повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Посадовець зазначив, що майже 90 відсотків з усіх хворих - це діти до 17 років, більшість з яких - діти до 1 року, які ще не отримали перше щеплення, та діти від 1 до 4 років, які мали отримати першу дозу вакцини, проте 71% із них її не отримали.

"Відмов батьків від щеплень дітей проти кору по області за минулий рік усього 317, тобто мізер. Головна причина того, чому дітей не щеплять, – це відсутність вакцини", - додав Москаль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 86% хворих на кір в Україні не були вакциновані.