ua en ru

На Закарпатті посадовець вимагав 50 тис. гривень за підключення до газу

На Закарпатті посадовець вимагав 50 тис. гривень за підключення до газу Фото: затримання посадовця-хабарника на Закарпатті (прес-служба НПУ)

Він вимагав хабарі за безперешкодне погодження та підключення до газифікації об'єктів

У Закарпатській області правоохоронці затримали на хабарі посадовця, який за підключення будинку до газифікації вимагав 50 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції.

«Правоохоронці встановили, що начальник структурного підрозділу ПАТ за безперешкодне погодження та підключення до газифікації приватних та комерційних об'єктів вимагав від громадян хабарі», - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 14 - ч. 3 ст. 368-3 КК (підкуп службової особи юридичної особи приватного права, незалежно від організаційно-правової форми) поліція задокументувала вимагання посадовцем 50 тисяч гривень за вирішення аналогічного питання.

altaltaltalt
Фото: затримання посадовця на хабарі в Закарпатті (прес-служба НПУ)

«Гроші одержував у кілька етапів. Під час одержання останньої частини неправомірної вигоди начальника відділу затримали співробітники УЗЕ в Волинській області Нацполіції та обласної прокуратури», - доповіли у відомстві.

Наразі вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одного з інспекторів відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області та його посередника викрили на хабарі.