ua en ru

У Закарпатті СБУ затримала на хабарі чиновника Держархбудінспекції

У Закарпатті СБУ затримала на хабарі чиновника Держархбудінспекції Фото: затримання чиновника-хабарника в Закарпатті (прес-центр СБУ)

Посадовець вимагав хабар у розмірі 4,5 тисячі доларів від місцевого підприємця

Одного з інспекторів відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області та його посередника викрили на хабарі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Посадовець вимагав через свого спільника хабар у розмірі 4,5 тисячі доларів США від місцевого підприємця за видачу декларації для будівництва комерційного об’єкта в Ужгороді", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що посередника затримано "на гарячому" під час отримання частини хабара, неподалік на вулиці правоохоронці затримали й інспектора, який був ініціатором вимагання грошей.

Наразі невідкладні оперативно-слідчі дії тривають. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 - ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення підозри обом зловмисникам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ спільно з обласною прокуратурою викрили на хабарі керівника одного з управлінь Одеської облдержадміністрації.