ua en ru

На Закарпатті 15 березня зробили вихідним днем на честь відзначення Карпатської України

На Закарпатті 15 березня зробили вихідним днем на честь відзначення Карпатської України Фото: Закарпатська ОДА (uk.wikipedia.org)

Робочий день рекомендовано перенести з 15 березня на одну із субот квітня

На Закарпатті четвер, 15 березня, коли відзначатиметься річниця Карпатської України, буде вихідним днем. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляється на офіційному сайті посадовця.

"15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором - синьо-жовтий стяг, гербом - зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами й тризубом, а гімном - "Ще не вмерла Україна", - зазначив Москаль.

За його словами, 15 березня 1939 року - одна з найвизначніших дат в історії Закарпаття, тому цей день заслуговує на те, щоб бути вихідним.

Згідно з розпорядженням голови ОДА, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день з 15 березня на одну із субот квітня.

Нагадаэмо, 2 грудня 2017 року набув чинності Закон України №5496 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів", згідно з яким в Україні вводиться новий вихідний - 25 грудня (Різдво), а 2 травня стає робочим днем.