ua en ru

Захоплення заручників в психлікарні Львова: поліція розповіла подробиці штурму

Захоплення заручників в психлікарні Львова: поліція розповіла подробиці штурму Фото: українська поліція (РБК-Україна)

Нападник в психлікарні поранив кількох пацієнтів

Поліція прийняла рішення про штурм психлікарні Львова, в якій пацієнт захопив заручників, після того, як почула крики про допомогу. Про це розповіла речник патрульної поліції Львова Катерина Рибій, передає "112 Україна".

За словами Рибій, поліцейські в ході штурму використовували для прикриття столи.

"Коли відкрили двері, то побачили, що там теж були барикади, нападник накидав речі, які попалися йому під руку. Навколо було багато крові та інші пацієнти з тілесними ушкодженнями, і відразу не було зрозуміло, хто є нападником", - зазначила вона.

Також повідомляється, що нападника виявили в одній з палат в кінці коридору. В руках у нього був шматок скла, яким він кинув у поліцейських. За словами правоохоронців, на нападника не діяв сльозогінний газ. На даний момент він ізольований в іншому відділенні, десятьох з 76 захоплених заручників госпіталізували з пораненнями. Крім того, тілесні ушкодження отримали п'ятеро поліцейських.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хворий в психіатричній лікарні Львова влаштував бунт і взяв заручника. Як повідомляють ЗМІ, пацієнт вибив вікно і завдав собі тілесні ушкодження. Далі чоловік забарикадувався в палаті з ще одним пацієнтом і погрожував фізичною розправою.