ua en ru

Захоплення заручників у Харкові: поліція відкрила кримінальне провадження

Захоплення заручників у Харкові: поліція відкрила кримінальне провадження Фото: місце інциденту в Харкові (facebook.com/police.kharkov)

Досудове розслідування відкрито за ч. 2 ст. 147 КК (захоплення заручників)

За фактом захоплення заручників у поштовому відділенні Харкова поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

"Слідчим управлінням ГУНП у Харківській області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

При цьому в поліції наголосили, що, згідно з санкцією статті, зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зазначено, що для врегулювання ситуації на місці події нині працюють керівництво Головного управління Нацполіції в області, слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, оперативні підрозділи поліції.

Як заявили у відомстві, наразі вживаються заходи для затримання зловмисника.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року о 14:40 стало відомо, що до відділення "Укрпошти", розташованого на вулиці Шевченка, ввійшов чоловік у масці з метою пограбування. Про цей факт одна з працівниць відділення повідомила своєму чоловікові, а той оперативно передав інформацію поліції. На місце пригоди терміново прибули наряди поліції. Зловмисник забарикадувався у відділку та заявив про захоплення заручників.