ua en ru

На захоплених бойовиками шахтах на Донбасі почалося неконтрольоване затоплення, - МінАТО

На захоплених бойовиками шахтах на Донбасі почалося неконтрольоване затоплення, - МінАТО Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

Україна втратила приблизно 50 підприємств на Донбасі

У ОРДЛО почався неконтрольований процес затоплення захоплених бойовиками українських антрацитових шахт. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі "5 каналу".

"Та горезвісна "блокада" призвела до того, подобається це комусь чи ні, що приблизно 50 підприємств - ми втратили контроль над ними. Всі антрацитові шахти зупинені, і почався неконтрольований процес затоплення", - сказав Тука.

За його словами, він часто отримує доповіді про подібні події на території ОРДЛО.

"Я вчора отримав доповідь з грифом, іноді навіть два рази в тиждень я отримую такі доповіді", - розповів заступник міністра.

Він також додав, що конкурентоспроможні підприємства взяті під контроль "компаніями, які належать Курченко".

Нагадаємо, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявляв, що на підконтрольних територіях Донбасу склалася критична ситуація із затопленими бойовиками шахтами.

Він закликав у найкоротші терміни провести екологічний моніторинг на Донбасі, щоб визначити основні проблеми і в короткостроковій перспективі, а також за підтримки профільних міністерств реалізувати заходи, спрямовані на відновлення екологічної сфери на сході України.