ua en ru

В ОРДЛО склалася критична ситуація із затопленими бойовиками шахтами, - МінАТО

В ОРДЛО склалася критична ситуація із затопленими бойовиками шахтами, - МінАТО Фото: Вадим Черниш

Черниш заявив, що питання екології в ОРДЛО необхідно піднімати на переговорах у Мінську

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що на непідконтрольних територіях Донбасу склалася критична ситуація з затопленими бойовиками шахтами. Про це міністр сказав під час міжвідомчої наради з вирішення проблемних питань в екологічній сфері Донбасу, передає сайт міністерства.

Потрібно у найкоротший термін провести екологічний моніторинг на Донбасі, визначити основні проблеми та у короткостроковій перспективі за підтримки профільних міністерств реалізувати заходи, спрямовані на відновлення екологічної сфери на сході України", - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Відзначають, що на затоплених шахтах на окупованих територіях ситуація є критичною, рівень води майже там досяг гранично допустимо рівня і потребує прийняття негайних профілактичних заходів. Всі учасники наради висловили позицію, що потрібно вимагати негайного допуску до затоплених шахт міжнародних експертів, негайного відкачування води.

Також перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко поінформувала присутніх про складну ситуацію, пов’язану з проведенням ремонтних та відновлювальних робіт підприємств, розташованих поблизу лінії розмежування через обстріли бойовиків.

Нагадаємо, Геращенко заявила, що екологічна ситуація на Донбасі залишається вкрай небезпечною.