ua en ru

Захарченко взяв на контроль розслідування побиття активістки Евромайдана Чорновіл

Напад на активістку Евромайдана Тетяну Чорновіл знаходиться на контролі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. У той же час, процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Напад на Тетяну Чорновіл будуть розслідувати найбільш досвідчені співробітники Центрального апарату МВС - кримінальне провадження передається в головне слідче управління МВС України. Зараз на місці працює потужна слідчо-оперативна група на чолі з першим заступником Міністра внутрішніх справ України Віктором Дубовиком, який безпосередньо керує роботою підлеглих. Зазначена подія знаходиться на контролі Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України", - наголошується в повідомленні.

Згідно з даними МВС, вже відомо, що в автомобілі Чорновіл був знайдений відеореєстратор, проте родичі постраждалої не віддали його працівникам міліції для встановлення причини нападу. До того ж, не обійшлося і без деяких народних депутатів, які прибули на місце події, і постійно втручалися в первісну роботу слідчо-оперативної групи. У зв'язку з цим було прийнято рішення про повторний огляд місця події. МВС закликає родичів повернути відео реєстратор, адже він є не тільки речовим доказом, але і дасть можливість об'єктивно оцінити ситуацію, яка склалася.

Зараз у міліції розглядають кілька версій нападу на Чорновіл. Одна з них - провокація. Адже, як відомо слідству, активістка неодноразово залишалася на ніч у Будинку Профспілок і пересувалася виключно у супроводі інших. В ніч нападу вона була одна, тому, можливо, нападники цим і скористалися.