ua en ru

Захарченко почав свій звіт перед ВР з вимогою прийняти закон про мирні зібрання

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко почав свій виступ у Верховній Раді України з вимогою прийняти у другому читанні законопроект про мирні зібрання. Нардепи запросили Захарченко відзвітувати про те, що зроблено в рамках розслідування за фактом побиття журналістів під час мітингів 18 травня.

"Згідно зі ст. 39 Конституції України було дано доручення Кабінету міністрів розробити та направити до ВР для прийняття законопроект про мирні зібрання. Хто винен, що Рада з 2005 року була не в змозі прийняти цей закон ... я вам розповім, як відбуваються мирні збібрання в Україні. І, користуючись нагодою, прошу прийняти цей закон, щоб таких випадків, як відбулися 18 травня, не було більше", - заявив він.

За словами міністра, від політичних сил надійшли заявки на проведення мітингів загальною чисельністю понад 140 тис. осіб:
"З метою оперативного реагування та забезпечення порядку з регіонів України до столиці прибуло 500 представників "Беркута" і 200 військовослужбовців внутрішніх військ, всього було задіяно 4 тис. представників правоохоронних органів".