ua en ru

Захарченко дав доручення розібратися з рейдерськими захопленнями у господарських судах

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко дав доручення розібратися у ситуації з рейдерськими захопленнями та "судовими посередниками" у господарських судах. Про це повідомляє прес-служба МВС.

До Міністерства внутрішніх справ надходять непоодинокі звернення про спроби здійснення рейдерських атак. Подібним неправомірним діям сприяють особи, які пропонують виступити посередниками та вирішити питання протиправної зміни власника з допомогою рішень господарських судів.

У результаті проведення подібних дій неправомірно змінюється власник майна, що викликає нарікання людей на бездіяльність органів влади. Крім того, подібна ситуація негативно впливає на бізнесове середовище та інвестиційний клімат в державі.

Міністр внутрішніх справ України провів нараду, на якій дав завдання керівникам структурних підрозділів розібратися в цій ситуації та вжити необхідних заходів для припинення такого негативного явища.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомляли, що у найближчий час буде прийнято рішення про ліквідацію всіх господарських судів України.