ua en ru

Загребельська заявляє про підготовку обшуків в її будинку через позицію по лотереях

Загребельська заявляє про підготовку обшуків в її будинку через позицію по лотереях Фото: Агія Загребельская (www.facebook.com)

За її словами, юридична мета проведення обшуків їй не відома

Крім погроз фізичної розправи на адресу уповноваженого АМКУ Агіі Загребельської, в її будинку і на робочому місці 22 лютого готуються обшуки СБУ. Про це Загребельська написала на своїй Фейсбук-сторінці.

За її словами, юридична мета проведення обшуків їй не відома, як і те чи є вже ухвала суду або "десь в судових кабінетах додруковуються останні літери "іменем України".

"Реальна мета - не допустити моєї участі у засіданні Антимонопольного комітету 22 лютого, на якому буде розглядатися питання прийняття звіту за результатами дослідження лотерейного ринку, через мою зайнятість в слідчих діях. Звертаюся і закликаю всіх, хто можуть мати і мають до цього відношення: зупиніться, щоб не знищити залишки поваги і довіри, які відданою працею окремих носіїв владних повноважень роки шикувалися і містилися в цілях недопущення падіння країни у прірву беззаконня", - заявила чиновниця.

Загребельська заявляє про підготовку обшуків в її будинку через позицію по лотереях

В ході розгляду звіту Антимонопольного комітету України за результатами дослідження лотерейного ринку, запланованого на 22 лютого, за словами Загребельской очікуються "сюрпризи", які можуть законсервувати мільярдний площі тіні. За її словами, уряд в ході засідання з питання лотерейного ринку 16 лютого показало, на що готовий йти заради "лотерейних мільярдів, які комусь дуже дороги". Загребельская висловила впевненість у тому, що загрози віце-прем'єра Степана Кубіва, а саме його слова про те, що "будемо розбиратися з тими, хто блокує ухвалення ліцензійних умов" стосувалися саме її.

"Судячи з подій, які розгорталися, стає зрозуміло, що нашого звіту бояться. Мета - не допустити його прийняття будь-якою ціною. І якщо для цього потрібно опуститися ще нижче і поховати репутацію ще одного державного органу або державного діяча - це буде зроблено без всяких коливань. Бо "в грі" мільярди, і для кого-то вони багато значать", - зазначила уповноважений АМКУ.

Вона додала, що ліцензійні умови Міністерства фінансів нічого не міняють на ринку, а навпаки - цементують його в тіні на багато років, створюючи монополію однієї компанії - УНЛ, оскільки два інших оператора - "МСЛ" і "Патріот" не зможуть отримати ліцензії.

"Наша позиція після дослідження - не потрібно міняти старі ліцензії на нові. Треба чітко визначити, що таке лотерея, як вона виглядає, як вона повинна проводитися і змінити законодавство для цивілізованого регулювання", - впевнена Загребельська.

"Ціна питання дуже висока, тому є і фізична небезпека. Мені в п'ятницю багато друзів, знайомих радили виїхати, "пересидіти", пропонували допомогти з охороною. Реально люди пропонують, що вони самі прийдуть і будуть чергувати, щоб зі мною нічого не сталося. А дійсно страшно. Ну чесно, у мене троє дітей", - додала чиновниця.

Як заявляла Загребельська, 16 лютого на урядовому засіданні під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва, її виставили за двері, коли вона почала свою доповідь про необхідність виведення лотерей з тіні.