ua en ru

Заборгованість по виплаті ПДВ знизилася на 14 млрд гривень, - Гройсман

Заборгованість по виплаті ПДВ знизилася на 14 млрд гривень, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Заборгованість по виплаті ПДВ знизилася до 900 млн гривень

Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман оголосив про зниження заборгованості по виплаті податку на додану вартість (ПДВ) з 15 млрд гривень до 900 млн гривень. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Повідомляється, що вже рік в Україні працюють кілька інструментів сприяння діловій активності, зокрема, "єдине вікно" на митниці, яке проходить системне реформування, запровадження системи електронних закупівель ProZorro, істотне зниження заборгованості з виплати ПДВ, накопиченої за минулі періоди - з 15 млрд гривень до 900 млн гривень, введення спеціальних урядових структур, насамперед офісу підтримки інвестицій та Національного комітету розвитку промисловості

Зазначено, що проблемним залишається питання відносин бізнесу з силовими структурами і контролюючими органами, які повинні сприяти розвитку бізнесу.

"Розвиток буде неможливим, якщо бізнес буде відчувати себе невпевнено і під загрозою будь-атаки - в тому числі з боку держави. Ми налаштовані на чіткі кроки, які дозволять зняти всі перешкоди, бар'єри і приниження. Якщо для цього потрібні кадрові зміни, ми на це готові. Настав час необоротних і системних змін. А наші розмови повинні завершуватися конкретними рішеннями", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом січня-серпня 2017 року платникам відшкодовано 77,9 млрд гривень податку на додану вартість при заявлених 75,3 млрд гривень.