ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 2,3 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 2,3 млрд гривень Фото: "Нафтогаз України" (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась

Заборгованість підприємств-пільговиків перед НАК "Нафтогаз України" в порівнянні з минулим тижнем зменшилась на 2,3 млрд гривень (або -4,1%) і складає 54,2 млрд гивень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК.

"За тиждень виробники тепла зменшили борг на 534 млн грн (2%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) - на 128 млн грн (2,8%), регіональні газозбутові підприємства - на 1 626 млн грн (6,5%)", - йдеться у повідомленні.

Таким чином сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 30,8 млрд грн.

При цьому заборгованість регіональних газозбутових підприємств зменшилась на 1 626 млн гривень і складає 23,4 млрд гривень, а заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась та складає 2,8 млрд гривень.

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 2,3 млрд гривеньЗаборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 2,3 млрд гривень

Фото: інфографіка прес-служби НАК

Нагадаємо, станом на 10 травня заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" складала 56,9 млрд гривень.