ua en ru

Пільговики зменшили борги перед "Нафтогазом" на 2,2%

Пільговики зменшили борги перед "Нафтогазом" на 2,2% Ілюстративне фото (УНІАН)

За тиждень пільговики зменшили борг на 1,3 млрд гривень

За тиждень пільговики зменшили борги перед "Нафтогазом" на 1,3 млрд гривень, або на 2,2%. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті "Нафтогазу".

"Заборгованість контрагентів, отримують газ від "Нафтогазу" на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 56,9 млрд гривень (зменшення на 1,3 млрд гривень, або на 2,2% за тиждень)", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що за тиждень виробники тепла зменшили борг на 448 млн гривень (1,6%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) - на 117 млн гривень (2,7%), регіональні газосбытовые підприємства - 737 млн гривень (2, 8%).

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась і становить 2,8 млрд гривень.

Заборгованість "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 95 млн гривень (2,3%). Сумарна заборгованість "Київенерго" становить 4 млрд гривень.

За станом на 8 травня сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед "Нафтогазом" становить близько 31,6 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 565 млн грн (1,8%).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості подасть на розгляд уряду постанова про збереження ціни на газ для населення на поточному рівні.