ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася майже на 360 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася майже на 360 млн гривень Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Сумарна заборгованість становить 27,9 млрд гривень

Сумарна заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" станом на 31 жовтня 2017 року знизилася на 1,3% (359 млн гривень) у порівнянні з минулим тижнем і склала 27,9 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 78% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 12%, борг прямих промислових споживачів - близько 10%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень знизилася на 113 млн гривень (3,2%). Сумарна заборгованість "Київенерго" становить 3 393 млн гривень.

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 21,5 млрд гривень, з них за 2017 рік - 5,6 млрд гривень. За минулий тиждень заборгованість зменшилася на 343 млн гривень (1,6%).

Нагадаємо, раніше в Росії заарештували екс-главу "Нафтогазу" Ігоря Бакая.