ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 435 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 435 млн гривень Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становить 31,5 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за газ зросла на 435 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Станом на 18 липня 2017 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед "Нафтогазом" становить близько 31,5 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість збільшилася на 435 млн гривень (1,4%)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилася на 94 млн гривень (2,3%). Заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за тиждень збільшилася на 264 млн грн (1,1%).

Також, заборгованість підприємств, що виробляють електроенергію, за минулий тиждень збільшилася на 171 млн гривень (5,3%). Відзначається, що заборгованість прямих промислових споживачів за минулий тиждень не змінилась.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз Україна" без підвищення ціни на газ для населення. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду 19 липня 2017 року.