ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ збільшилась на 0,3 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ збільшилась на 0,3 млрд гривень Фото: "Нафтогаз"

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" складає 31,9 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ збільшилась на 0,3 млрд гривень та складає 31,9 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Станом на 13 червня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31,9 млрд гривень. В порівнянні з позаминулим тижнем заборгованість збільшилась на 0,3 млрд гривень (1,1%)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, близько 81% від загальної суми заборгованості становить борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії становить 10%, а борг прямих промислових споживачів - близько 9%.

Крім того, повідомляється, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за минулі два тижня збільшилась на 151 млн гривень, а сумарна заборгованість "Київенерго" складає близько 4 326 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Київенерго" допускає відсутність гарячої води у 5 районах Києва до опалювального сезону.