ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ зменшилась на 0,4 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ зменшилась на 0,4 млрд гривень Фото: "Нафтогаз"

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" складає 31,5 млрд гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилась на 0,4 млрд гривень (1,3%). Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Станом на 30 травня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31,5 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 0,4 млрд гривень (1,3%)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що близько 81% від загальної суми заборгованості становить борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії, а борг ТЕЦ за газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, тоді як борг прямих промислових споживачів - 9%.

Крім того, повідомляється, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 126 млн грн (2,9%) й наразі складає близько 4 174 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулого тижня заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становила 31,9 млрд гривень.