ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" скоротилася на 200 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" скоротилася на 200 млн гривень Фото: "Нафтогаз"

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становить 31,9 млрд гривень

Заборгованість промислових споживачів за спожиті енергоресурси перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень скоротилася на 200 млн гривень - до 31,9 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Повідомляється, що станом на 23 травня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31,9 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 0,5% (200 млн гривень).

"Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 81% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - 9%", - додали в НАК.

зокрема, борг ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшився на 50 млн гривень (1,1%). Сумарна заборгованість "Київенерго" становить близько 4,3 млрд гривень.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив проект розпорядження про розірвання договору між державним "Ощадбанком" і НАК "Нафтогаз України" на суму 17, 5 млрд гривень.