ua en ru

Заборгованість по пенсіях на підконтрольних бойовикам територіях Луганської обл. досягла 2,7 млрд грн, - голова ОДА

Заборгованість по пенсіях на підконтрольних бойовикам територіях Луганської обл. досягла 2,7 млрд грн.

Заборгованість по пенсіях на підконтрольних бойовикам територіях Луганської обл. досягла 2,7 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Заборгованість по пенсіях на території ЛНР становить 2,7 млрд грн. Так зване місцеве уряд ніяких зарплат і пенсій не виплачує, тому пенсіонери, а також ті, хто має право на оформлення пенсії, через гуманітарні коридори в масовому порядку переїжджають на контрольовану українським урядом територію для переоформлення пенсій", - йдеться в повідомленні.

За його словами, найбільше навантаження йде на пенсійні фонди Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного, куди щодня звертаються від 1 до 2 тис. осіб.

"Геннадій Москаль звернувся до голови Пенсійного фонду України з проханням терміново створити управління Пенсійного фонду у Луганській області з дислокацією в Сєвєродонецьку, здійснити його комплектацію працівниками, а також створити окремий підрозділ, який би займався прийомом і обслуговуванням громадян України, які прибувають із зони ЛНР", - повідомили в прес-службі глави ЛОДА.

Нагадаємо, Москаль також ініціює перенесення в Сєвєродонецьк облуправління Національного банку України.