ua en ru

Заборгованість ПФУ за позиками перед Держказначейством становить 48 млрд гривень

Заборгованість ПФУ за позиками перед Держказначейством становить 48 млрд гривень Фото: Слюз розповіла про заборгованість ПФУ перед Держказначейством

На січень ця заборгованість становила 50,4 млрд гривень

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз заявила, що заборгованість Пенсійного фонду перед Держказначейством за позиками наразі становить 48 млрд гривень. Про це вона сказала в інтерв’ю виданню "Урядовий кур’єр".

"Станом на 1 серпня 2016-го загальний обсяг заборгованості Пенсійного фонду за позиками становив 48 мільярдів гривень… Одним із шляхів погашення заборгованості може бути передусім її реструктуризація на кілька років з визначенням реальних джерел погашення", - розповіла голова Держказначейства, зазначивши, що станом на 1 січня така заборгованість складала 50,4 млрд гривень.


Слюз підкреслила, що наразі Держказначейство разом з Міністерством фінансів, Мінсоцполітики та ПФУ працює над законодавчим врегулювання цього питання.

Нагадаємо, голова правління ПФУ Олексій Зарудний заявив, що бюджет Пенсійного фонду України втратив понад 70 млрд гривень через зменшення ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ).