ua en ru

Бюджет ПФУ втратив понад 70 млрд гривень через зменшення ставки ЄСВ, - Зарудний

Бюджет ПФУ втратив понад 70 млрд гривень через зменшення ставки ЄСВ, - Зарудний Фото: Олексій Зарудний

До прийняття відповідного закону були проведені розрахунки можливих втрат бюджету ПФУ

Бюджет Пенсійного фонду України втратив понад 70 млрд гривень через зменшення ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це голова правління ПФУ Олексій Зарудний сказав в інтерв’ю виданню "Урядовий кур’єр".

"На початку 2016 року в межах податкової реформи Україна істотно скоротила ставку ЄСВ – до 22%. Це, безперечно, спричинило зменшення надходжень до бюджету фонду, які необхідно було компенсувати. Наприклад, ми прорахували, що від зменшення ставки єдиного внеску бюджет фонду втратив понад 70 мільярдів гривень", - зазначив він.


При цьому голова правління підкреслив, що до прийняття відповідного закону були проведені розрахунки можливих втрат бюджету фонду.

"Роботодавці поки що не поспішають відбілювати зарплати найманих працівників та легалізуватися. Такий сценарій теж прораховували, тому, перш ніж ухвалити відповідне законодавче рішення, було проведено розрахунки можливих втрат бюджету ПФ та визначено джерело і розмір компенсації з держбюджету", - розповів Зарудний.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що на сьогодні дефіцит ПФУ становить 145 млрд гривень, і цей показник буде рости щорічно.