ua en ru

Заборгованість населення за послуги ЖКГ становить близько 12-13 млрд грн, - Розенко

Заборгованість населення за послуги ЖКГ становить близько 12-13 млрд грн, - Розенко Фото: Павло Розенко

Максимальне зростання заборгованості був зафіксований у грудні-січні

На сьогоднішній день заборгованість населення за житлово-комунальні послуги становить близько 12-13 млрд гривень. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко в ході селекторної наради в Києві у вівторок, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день я бачив офіційну інформацію, яка була представлена Державним комітетом статистики. Сьогодні заборгованість за комунальні послуги становить приблизно 13 млрд гривень, але це не нова цифра, наскільки я пам'ятаю, ця цифра приблизно 12-13 мільярдів тримається заборгованості по комунальним послугам як мінімум останні три роки, тому ми не бачимо сьогодні динаміки різкого збільшення заборгованості по житлово-комунальним послугам", - наголосив Розенко.

Разом з тим, чиновник розповів, що максимальне зростання заборгованості був зафіксований в грудні 2014-січні 2015 року, після підняття тарифів. Після оформлення субсидій, за словами Розенка, заборгованість навіть дещо зменшилася.

Нагадаємо, в Україні 1 травня 2015 р. набула чинності, і буде застосовуватися спрощена система призначення субсидій на послуги житлово-комунального господарства.