ua en ru

Заборгованість контрагентів перед "Укртрансгазом" зросла до 24,8 млрд гривень

Заборгованість контрагентів перед "Укртрансгазом" зросла до 24,8 млрд гривень Фото: ілюстративне фото (УНІАН)

Заборгованість за місяць зросла на 15%

Заборгованість контрагентів перед "Укртрансгазом" станом на 31 березня 2018 року зросла до 24,8 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

"Загальна заборгованість контрагентів перед "Укртрансгазом" за надані послуги балансування газу станом на 31 березня 2018 року зросла на 15% порівняно до попереднього місяця і склала 24,8 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільший борг у розмірі 16,3 млрд гривень накопичили оператори газорозподільчих систем групи "Регіональна Газова Компанія" (РГК).

"Найбільше - у "Харківміськгаз" - 4,5 млрд гривень, "Донецькоблгаз" (не входить до РГК) - 3,7 млрд гривень, "Криворіжгаз" - 3 млрд гривень, "Дніпропетровськгаз" - 1,9 млрд гривень та "Київоблгаз" - 1,3 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що велика кількість облгазів, які працюють під брендом РГК, щомісячно збільшують борги, несанкціоновано відбираючи природний газ на власні виробничо-технологічні потреби. Разом з тим, контрагенти, які не працюють під брендом РГК, зменшили борги перед "Укртрансгазом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 28 лютого 2018 року заборгованість контрагентів перед "Укртрансгазом" складала 21,3 млрд гривень.