ua en ru

Затриманого одеського прокурора Білого на хабарі звільнили з-під варти

Затриманого одеського прокурора Білого на хабарі звільнили з-під варти Фото: прокурор Валерій Білий під час затримання

Як зазначається, підозри щодо Білого не підтвердилися

Суд звільнив з-під варти першого заступника керівника Одеської місцевої прокуратури №4 Валерія Білого, який був раніше заарештований за звинуваченням в отриманні хабара. Про це свідчить ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 7 вересня, передають "Наші гроші".

"Колегія апеляційного суду (головуючий - Бритков С. В., судді Потанін А. А., Гончаров А. А.) прийшла до висновку, що прокурором при розгляді клопотання в суді першої інстанції не було доведено наявність обґрунтованої підозри Білому, а також існування ризику того, що він буде переховуватися від слідства або суду", - йдеться в повідомленні.

зокрема, колегія зазначає, що з показань потерпілої сторони та з протоколу огляду приміщення, де підозрюваний був затриманий, не вбачаються дані про отримання вигоди Білим.

Як наголошується, також прокуратура не назвала реальну суму орендної плати за приміщення, яке Білий отримав у користування. Апеляційний суд також звертає увагу на те, що договір оренди починає діяти з 31.10.2016, "тобто немає підстав вважати, що Білим була отримана неправомірна вигода".

Нагадаємо, раніше 1 вересня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання одеського прокурора Білого.