ua en ru

Затриманий у Польщі активіст Мазур зустрівся з консулом

Затриманий у Польщі активіст Мазур зустрівся з консулом Фото: Ігор Мазур (facebook.com)

Консул Генерального консульства України в Любліні зустрічався з Мазуром

Затриманий у Польщі співробітник Секретаріату уповноваженого Верховної ради України з прав людини, доброволець, один із засновників Руху опору капітуляції" Ігор Мазур зустрівся з українським консулом у Любліні. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив консул України в Любліні Юрій Кучерявий.

"Консул Генерального консульства України в Любліні зустрічався з Мазуром. Він був на перетині кордону. Надав необхідні роз'яснення", - повідомив консул.

Заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич заявив, що консул України виїхав до місця затримання Мазура, зустрівся із затриманим, надав необхідну консультацію. Вони також обговорили питання адвокатського захисту. В даний час опрацьовується комплекс питань щодо захисту прав затриманого громадянина України.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що в Польщі за запитом Російської Федерації затримали співробітника Секретаріату уповноваженого Верховної ради України з прав людини Ігоря Мазура. Як повідомила Денисова, Мазура затримали на прикордонному пункті "Дорогуськ" у Польщі. Денисова звернулася до Міністерства закордонних справ України із закликом максимально сприяти звільненню Ігоря Мазура.

Додамо, до 12 листопада відбудеться судове засідання з питання про обрання запобіжного заходу активісту Ігорю Мазуру у вигляді тимчасового арешту. Лише після цього відбудеться друге судове засідання щодо його екстрадиції в Російську Федерацію.