ua en ru

Затриманий у Криму український "диверсант" заявив про плани влаштувати вибух в аеропорту

Затриманий у Криму український "диверсант" заявив про плани влаштувати вибух в аеропорту Фото: ФСБ повідомляє, що нібито український диверсант зізнався в плануванні теракту

За словами "диверсанта", в жовтні він нібито був завербований в якості агента української розвідки

Затриманий в окупованому Криму український "диверсант", який підозрюється Федеральною службою безпеки Росії нібито в підготовці терактів на півострові, повідомив про плани влаштувати вибух в аеропорту і на вокзалі Сімферополя. Про це свідчить відео допиту українця, яку показав телеканал "Росія 24", передає РБК.

На відео чоловік представився як Редван Сулейманов, житель Запоріжжя.


За словами Сулейманова, в жовтні він був "завербований в якості агента української розвідки" і отримав позивний "Юзеф".

Затриманий нібито український диверсант стверджує, що співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Павло Миколайович" запропонував йому збирати на території окупованого Криму "військову інформацію" та передавати йому за винагороду у вигляді 3-4 тис. гривень в місяць.

Сулейманов також розповів, що в липні у нього була зустріч з цим же "Павлом Миколайовичем" в Одесі, де той дав йому завдання знайти в аеропорту або на центральному автовокзалі Сімферополя місце, куди можна заховати вибухівку.

Український "диверсант" зазначив, що таки знайшов 4 місця для закладки вибухового пристрою.

І 30 липня повідомив поліції про успішну закладці бомби в аеропорту Сімферополя, щоб поспостерігати за діями правоохоронців.

Сулейманов каже, що встиг зробити фото та відправити їх "керівництва", після чого був затриманий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманого в Криму за звинуваченням у плануванні терактів Євгена Панова повністю контролює ФСБРоссийской Федерації.