ua en ru

Затриманим активістам інкримінують порушення громадського порядку

Затриманим активістам інкримінують порушення громадського порядку Фото: затримання активістів (facebook.com/stas.kozluk)

За словами адвоката, мова про захоплення будівлі не йде

Активістам, затриманим 9 лютого в Києві, біля Подільського райуправління поліції, інкримінується порушення громадського порядку та опір представникам влади. Про це заявляють адвокати Віктор Мороз і Масі Найєм, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, 22 активістам, які були затримані, інкримінується порушення громадського порядку за попередньою змовою, опір представникам влади, а також використання предмета, схожого на газовий балончик.

"Тут не йде мова про захоплення будівлі", - сказав Мороз.

За словами Найєма, те, що сталося не можна назвати захопленням.

"Всі стояли перед будівлею, в фойє, якщо б вони хотіли захопити вони б пішли далі", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше Масі Найєм заявив, що речі активістів вилучили не на підставі протоколів обшуку, а газові балончики були вилучені без відповідних документів.

Нагадаємо, під час проведення акції "Хто замовив Катю Гандзюк" на Контрактовій площі в Києві 9 лютого було затримано 15 осіб.

У поліції повідомили, що групу активістів було затримано для попередження провокацій, адже "молоді люди були з прикритими обличчями. Їх доставили в управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень".

Зі слів співробітників поліції, у затриманих виявили зеленку, ножі, газові балончики і пістолет. Згодом усіх затриманих відпустили.