ua en ru

Затриманих спецслужбами РФ на кордоні з Кримом рибалок повернули в Україну, - Держрибагентство

Затриманих спецслужбами РФ на кордоні з Кримом рибалок повернули в Україну, - Держрибагентство Фото: Сиваш

ФСБ вибачилася перед українськими громадянами

Українських рибалок, яких спецслужби Російської Федерації затримали 15 вересня на адміністративному кордоні з Кримом, повернули в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного агентства рибного господарства.

"16 вересня трьох українських рибалок, які були затримані прикордонниками Російської Федерації - повернули в Україну. Представники ФСБ Російської Федерації вибачилися перед українськими рибалками і передали їх українськими прикордонниками безпосередньо в тому місці, де добою раніше відбулося затримання", - повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Рибалки розповіли, що російські прикордонники назвали причиною їх затримання "порушення паспортного режиму кордону" і доставили їх на територію тимчасово окупованого Криму. Однак 16 вересня до них прибули представники ФСБ і, посилаючись на показники навігаційних приладів, з'ясували, що рибалки паспортний контроль не порушували - промисел здійснювався на відстані 130 км від админграницы з Кримом, на території Херсонської області.

Нагадаємо, 15 вересня, 2015 р. на кордоні з окупованим Кримом спецслужби РФ затримали трьох громадян України, які ловили рибу в затоці Сиваш.