ua en ru

Затриманих під Солом’янським судом активістів відпустили на поруки нардепів

Затриманих під Солом’янським судом активістів відпустили на поруки нардепів Фото: один із затриманих Олександр Федорченко (facebook.com/IegorSoboliev)

Ще одному активісту призначили нічний домашній арешт

Шевченківський районний суд Києва відпустив на поруки народних депутатів трьох активістів, затриманих 15 лютого під Солом’янським судом. Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв у Facebook.

Він зазначив, що суддя Вікторія Світлицька своїм рішенням відпустила активістів на поруки нардепів Семена Семенченка, Павла Костенка, Володимира Парасюка та самого Соболєва.

"Бреста" (активіст руху "Визволення" Олександр Федорченко, - ред.), як і добровольця "Донбасу" Миколу Чудовського, і добровольця з Грузії Луку Чхетія затримали 15 лютого біля Солом‘янського районного суду Києва, де вони разом з іншими активістами нашого руху вимагали справедливого рішення суду у справі мера Одеси Генадія Труханова", - написав Соболєв.

Він додав, що зазначені активісти стали першими з восьми затриманих за чотири місяці протестів, яких віддали на поруки народним депутатам.

Водночас нардеп Семен Семенченко повідомив, що ще одному активісту, ротному батальйону "Айдар" Володимирові Хитричу з позивним "Бача", призначили нічний домашній арешт.

Нагадаємо, у результаті сутичок під Солом’янським судом у Києві 15 лютого, в яких був поранений співробітник поліції, в управління поліції доставили 36 осіб, трьох, із них у результаті затримали .