ua en ru

Зіткнення під Солом'янським судом: затримано три людини

Зіткнення під Солом'янським судом: затримано три людини Фото: зіткнення під судом (РБК-Україна, Віталій Носач)

За фактом заворушень біля будівлі суду розпочаті кримінальні провадження

В результаті сутичок під судом у Києві правоохоронцями були затримані три людини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зокрема, в результаті зіткнень біля Солом'янського районного суду, в яких був поранений співробітник поліції, в управління поліції доставили 36 осіб. Проте лише троє, з усіх доставлених в ділянку, в результаті були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у всіх інших зібрали анкетні дані і відпустили.

За фактом заворушень біля будівлі суду розпочаті кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Найближчим часом затриманим оголосять про підозру і оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 15 лютого, під час сутичок біля Солом'янського районного суду Києва, де проходило слухання у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова, поранили поліцейського.

"Поліцейського з вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню. Чоловіка, який стріляв, - в управління поліції", - зазначили в МВС. За попередньою інформацією, він отримав серйозну травму через постріли з травматичної зброї.