ua en ru

Затримані на Донбасі бойовики мали наказ від російських кураторів відкривати вогонь по бійцям ЗСУ

Затримані на Донбасі бойовики мали наказ від російських кураторів відкривати вогонь по бійцям ЗСУ Фото: СБУ

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії

Вісім бойовиків терористичної організації "ДНР", затримані українськими військовими під Маріуполем, мали наказ від російських кураторів відкривати вогонь по бійцям Збройних сил України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Так, як зазначається, за письмовими свідченнями мешканців Донецької області, вони приєдналися до терористів з метою підзаробити. Їм обіцяли зарплату у 15 тисяч російських рублів.


"До одного з угруповань їх відібрав ватажок – громадянин РФ на прізвисько "Шаман". При ньому постійно знаходиться радник – кадровий російський військовий. Командир підрозділу, де перебували затримані, росіянин "Льоха Пітерський", майор російської поліції, є досвід бойових дій у Чечні", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до завдання російських кураторів, поблизу н.п. Ленінське бойовики спостерігали за особовим складом, технікою та переміщенням підрозділів Збройних сил України для підготовки провокацій проти української армії. Вони намагалися замінувати територію поблизу н.п. Широкине протипіхотними мінами, що заборонені Женевською конвенцією, та мали наказ відкривати вогонь на ураження у разі викриття їх спостережного пункту.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські розвідники провели успішну бойову операцію на Донбасі, в результаті якої було захоплено в полон 8 бойовиків.