ua en ru

До затриманого в Італії українського військового не пускають консула, - нардеп

До затриманого в Італії українського військового не пускають консула, - нардеп Фото: поліція Італії затримала українського військового (flickr.com_wfrank)

Нардеп розповів про ситуацію навколо інциденту із затриманням Марківа

До затриманого в Італії українського військового Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі під Слов'янськом в 2014 році, не пускають консула. Про це в ефірі "112 Україна" заявив нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Андрій Антонищак.

Зокрема, Антонищак заявив, що Марків служить у батальйоні імені Кульчицького Національної гвардії на посаді заступника командира взводу. Нардеп також підтвердив, що Марків брав участь у протистояннях на Майдані, а в ході оточення Слов'янська перебував у складі однієї з спецгруп на горі Карачун.

Крім того, за словами Антонищака, італійський журналіст Роккеллі не міг загинути в результаті мінометного обстрілу з української сторони, так як у підрозділу на той момент не було відповідного озброєння.

"На сьогодні його (Марківа, - ред.) утримують...не допускають українських дипломатів, мотивуючи це тим, що у нього італійське громадянство", - додав нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ вимагала від Італії докази причетності Марківа до загибелі журналіста в 2014 році.