ua en ru

Затриманого в окупованому Криму українця Стешенка знайшли в спецприймальнику

Затриманого в окупованому Криму українця Стешенка знайшли в спецприймальнику Ілюстративне фото: затриманий (РБК-Україна)

Українця затримали нібито за куріння на вокзалі

Громадянина України, якого 11 квітня затримали під час в'їзду на територію окупованої Росією Криму, виявили у спецприймальнику для адміністративно затриманих. Про це повідомив правозахисник Едем Семедляев Facebook.

"Стешенко Олександр знайшовся. Він знаходиться у спецприймальнику для адміністративно затриманих. Затриманий був за те, що нібито курив на вокзалі", - повідомив правозахисник.

Зазначимо, що спецприймальник - це пенітенціарна установа в Російській Федерації, де утримують осіб, засуджених до адмінарешту. У спецприймальник визначаються іноземні громадяни, виявлені на нелегальному становищі до моменту депортації.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України направив Російській Федерації ноту з вимогою пояснити причини затримання на території окупованого Криму жителя Харкова Олександра Стешенка.

Як повідомили в громадській організації "Крим SOS", Олександра Стешенка затримали 11 квітня 2018 року в контрольному пункті "Чонгар", що на админгранице з Кримом. Відомо, що Стешенко зателефонував своїй матері і сказав, що на в'їзді в Крим його затримують працівники прикордонної служби Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії.