ua en ru

Затримання Сущенко в Москві слід кваліфікувати як викрадення, - Полозов

Затримання Сущенко в Москві слід кваліфікувати як викрадення, - Полозов Фото: Роман Сущенко

СІЗО, в який помістили Сущенко, містяться найбільш небезпечні люди

Затримання українського журналіста Романа Сущенко у Москві (Російська Федерація) слід кваліфікувати як викрадення. Про це заявив адвокат Микола Полозов в ефірі телеканалу "112".

"Я б це однозначно кваліфікував як викрадення, тому що порушення міжнародних норм, не був поінформований консул, не були повідомлені родичі. Ми бачимо, що Кремль послідовно продовжує політику щодо викрадення українських громадян та фабрикування проти них кримінальних справ", - заявив він.

Крім того, Полозов зазначив, що СІЗО, в якій утримують Сущенко безпосередньо підпорядковується Федеральній службі виконання покарання РФ, вважається, що це ізолятор органів ФСБ, в якому утримуються найнебезпечніші люди.

"Це специфічний слідчий ізолятор. Він не перебуває в підпорядкуванні московського управління ізоляторів. Він безпосередньо підпорядковується Федеральній службі виконання покарання. Вважається, що це ізолятор органів ФСБ. Там міститися найбільш небезпечні люди. Або ті, про кого ФСБ не хоче, щоб поширювалася інформація", - повідомив Полозов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявляє, що український журналіст Роман Сущенко, затриманий напередодні в Москві, є полковником української розвідки.