ua en ru

Затримання спецназівців РФ не було несподіванкою, - Держдеп США

Затримання спецназівців РФ не було несподіванкою, - Держдеп США Фото: Джефф Ратке

Бойовики і Росія продовжують порушувати умови мінських угод

Затримання полонених спецназівців Російський Федерації (РФ) в місті Щастя Луганської області не було несподіванкою. Про це у вівторок, 19 травня, під час брифінгу заявив представник Державного департаменту США Джефф Ратке, передає Голос Америки.

"Нам відомо, що затримані двоє російських військовослужбовців, і ми відзначаємо, що це сталося недалеко від міста Щастя Луганської області, за українську сторону лінії припинення вогню. Український уряд поінформував Сполучені Штати, що вони (затримані) знаходяться у Києві, отримують медичну допомогу, і Україна запросила міжнародні організації відвідати їх. Факт затримання (цих осіб) не є несподіванкою. Ми неодноразово говорили про співпрацю росіян і сепаратистів, вони проводять спільні навчання, і керівництво їхніми діями здійснюється одними й тими ж командними системами управління. Тому їх затримання лише посилює нашу стурбованість у зв'язку з тим, що загальні сили сепаратистів та Росії продовжують порушувати умови мінських угод, і тим, що Росія не виявила великого бажання виконувати свої зобов'язання і не використала свого значного впливу на сепаратистів, щоб переконати їх у необхідності це зробити", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що полонені спецназівці РФ, можливо, стануть об'єктами окремих переговорів між Генеральними штабами Росії і України.