ua en ru

Затримання Шепелєва: до Печерського райсуду надійшло клопотання про запобіжний захід

Затримання Шепелєва: до Печерського райсуду надійшло клопотання про запобіжний захід Фото: Олександр Шепелєв (УНІАН)

Затриманому Шепелєву можуть сьогодні обрати запобіжний захід

Затриманому колишньому нардепу Олександру Шепелєву сьогодні можуть обрати запобіжний захід у Печерському райсуді Києва. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар суду.

"Клопотання щодо особи з такими ініціалами і прізвищем справді надійшло до суду. Однак точного часу слухання поки немає. Попередньо це буде в будинку на провулку Хрестовому, 4", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали екс-нардепа Шепелєва. В Україні його підозрюють у привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах, а також замаху на вбивство колишнього акціонера банку Сергія Дядечка. На підставі цього в 2012 році відкрили кримінальну справу й оголосили в міжнародний розшук, після чого Шепелєв був затриманий в Угорщині, яка видала його Україні. Однак згодом він втік з-під арешту в Росію.

З квітня 2015 року Генеральна прокуратура України зверталась до правоохоронних органів Росії із запитом про видачу, однак російська сторона відмовляла. Крім того, в Україні проти нього відкрили ще одну справу за статтею "державна зрада".