ua en ru

Екс-нардепа Шепелєва затримано, - джерело

Екс-нардепа Шепелєва затримано, - джерело Фото: Олександр Шепелєв (УНІАН)

Шепелєву сьогодні будуть обирати запобіжний захід

Правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва, який підозрюється у привласненні майна банку "Родовід". Відповідну інформацію підтвердили джерела РБК-Україна.

Інформацію про затримання Шепелєва підтвердила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган. За її словами, колишнього нардепа затримала Служба безпеки України. При ньому виявили посвідчення співробітника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки".

Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою одного з ко...

Опубліковано Ларисою Сарган 9 лютого 2018 р.

Зазначимо, Шепелєва підозрюють у привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство колишнього акціонера фінансової установи Сергія Дядечка. На підставі цього його оголосили в міжнародний розшук. Його затримали в Угорщині, видали Україні, однак він втік до Росії, де був затриманий в 2015 році.

З квітня 2015 року Генеральна прокуратура України зверталась до правоохоронних органів Росії із запитом про видачу, однак російська сторона відмовляла. Крім того, в Україні стосовно нього відкрили ще одну справу за статтею "державна зрада".

Шепелєв був нардепом від "Блоку Юлії Тимошенко" (11.2007-09.2010), від "Партії регіонів" (2010), входив до парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, а також до Спецкомісії Верховної Ради з питань приватизації. Був близьким соратником бізнесмена Юрія Іванющенка.